Hartendames

februari 14, 2023

Wensdames brengen wensen voor de buurt

in samenwerking met Cultuurbuurtfonds Woonbedrijf via CRE EIndhoven
De Hartendames gingen als Wensdames door de wijken van Eindhoven om wensen op te halen én te brengen!

De opdracht

Positiviteit verspreiden, mensen blij maken en met elkaar verbinden staat voorop bij deze opdracht. Buurtgenoten mogen een wens don voor de buurt, war de woningcorporatie samen met de gemeente eentje uitkiest en mee aan de slag gaat. De mensen mogen ook iets wensen voor de buren. Zo ontstaat er een wens estaffette door de wijk
Wensdames brengen wensen voor de buurt
Wensdames brengen wensen voor de buurt

De Beleving

Met het wagentje zijn we door de straten gereden, hebben onderweg koffie geschonken en praatjes gemaakt. En werden van het ene naar het andere adres gestuurd door de bewoners. Hoe gaaf is het om wensen in vervulling te mogen laten gaan, mensen te verrassen met en gelukspakketje. iemand een hart onder de riem te steken, welgemeende complimenten te geven en ontvangen, ogen en gezichten te zien, die weer even gaan stralen, of even een luisterend oor te bieden.

Het Resultaat

Wat aandacht voor elkaar schenken en verbinding tussen de buurtgenoten. Deze opdracht vond plats in de maand december tijdens de eerste lockdown. Blije mensen die aangenaam verrast waren en de woningcorporatie kreeg op een originele manier informatie over de wik. Waar mensen behoefte aan hebben en welke ideeen ze daarvoor hebben.