Wensendames brengen wensen voor de buurt.

Wensendames brengen wensen voor de buurt.

De Hartendames gingen als Wensdames door de wijken van Eindhoven om wensen op te halen én te brengen!

Opdracht: Positiviteit verspreiden, mensen blij maken en met elkaar verbinden staat voorop bij deze opdracht. Buurtgenoten mogen een wens doen voor de buurt, waar de woningcorporatie samen met de gemeente eentje uitkiest en mee aan de slag gaat. De mensen mogen ook iets wensen voor de buren. Zo ontstaat er een wens estaffette door de wijk.

Wat hebben we daarvoor gedaan? Met het wagentje zijn we door de straten gereden, hebben onderweg koffie geschonken en praatjes gemaakt. En werden van het ene naar het andere adres gestuurd door de bewoners. Hoe gaaf is het om wensen in vervulling te mogen laten gaan, mensen te verrassen met een gelukspakketje, iemand een hart onder de riem te steken, welgemeende complimenten te geven en ontvangen, ogen en gezichten te zien, die weer even gaan stralen, of even een luisterend oor te bieden. .

Resultaat: Wat aandacht voor elkaar schenken en verbinding tussen de buurtgenoten.. Deze opdracht vond plaats in de maand december tijdens de eerste lockdown. Blije mensen die aangenaam verrast waren en de woningcorporatie kreeg op een originele manier informatie over de wijk. Waar mensen behoefte aan hebben en welke ideeën ze daarvoor hebben.

Act: Koffiedames

Opdrachtgever: Cultuurbuurtfonds Woonbedrijf via CKE EIndhoven