‘Leven in het Schuttersbosch’ een korte film gemaakt door de Koffiedames.

De Hartendames zijn innig bevriend met de Koffiedames*. Zij horen verhalen en vertellen ze door!
Deze keer met een filmproject in de wijk Schuttersbosch van Eindhoven. De wijk is ooit gebouwd met tijdelijke woningen voor de werknemers van Philips. Nu, zo’n 60 jaar later, wonen er nog een handvol inwoners van de eerste lichting en maakt de wijk zich op voor herontwikkeling van de wijk. Vele woningen zijn al gesloopt of staan leeg en op de lege groene kavels komen straks nieuwe woningen.

Zeker in de corona periode was het voor de vooral oudere bosbewoners best pittig. De Koffiedames vatten het idee op om in gesprek te gaan met de bewoners. Hoe ervaarden zij deze periode? Hoe is het om daar te wonen? Er kwamen mooie anekdotes los. Mooie bijvangst extra aandacht voor de mensen in de wijk. Onze zingende Koffiedame Jasmina bracht serenades en Wanda bracht veel warmte, door koffie te schenken met een flinke scheut aandacht !

De premiere vond plaats op de stoep van de deelnemers, omdat een gezamenlijke buurtbioscoop organiseren niet mogelijk was. Een filmsterren serenade van Jasmina en lekkers op een dienblaadje. Nu staat de film dus online. Voor iedereen die deze groene wijk en haar bewoners een warm hart toedraagt.

“De Koffiedames zijn op visite in het Schuttersbosch met het rondreizend Koffieservies. De bewoners vertellen aan Koffiedame Janine over hun leven in het Schuttersbosch. Zij kijken terug op hun leven in deze buurt.”

De opnames zijn gemaakt tijdens de Corona periode in juli 2020.

Koffiedame Wanda Wormser
Zingende Koffiedame Jasmina Toh
Interviewster Janine Doornbos
Beeld interviews, montage en geluid Twan Tullemans
Productie en overige beelden Ellen Schoumacher
Buurt verbinder en Tijdelijke Bosbewoner Claudia Klotz
(Muziek: Photo album van Bensound)

De film is gemaakt door de Koffiedames en mede mogelijk gemaakt door: Buurtfonds Woonbedrijf, CKE in de buurt, de Tijdelijke Bosbewoners en de bewoners van het Schuttersbosch.