Festival Philipsdorp

Festival Philipsdorp

In Philipsdorp is gevierd dat de renovatie helemaal klaar is!

Samen met de bewoners werd een feestelijk programma georganiseerd. Zij konden kijken naar een film over Philipsdorp en zo de renovatie nog eens beleven. Miss Vinylla en Mister Vinyl zorgde voor een muzikale ontvangst bij het Natlab waar de film getoond werd. Bij ’t Bellefort waren allerlei activiteiten voor buurtbewoners en kinderen. De Koffiedames deelde daar taart en koffie uit en nodigde bewoners uit om een kaart voor een buurman of buurvrouw te schrijven. Ze werden die dag nog op de post gedaan door de Koffiedames.

Hoogtepunt was de uitreiking van de eerste Fotowandelgids aan wethouder Yasin Torunoglu.
De renovatie van het ruim 100-jarige Philipsdorp begon zes jaar geleden. In 2012 werd de eerste gerenoveerde straat opgeleverd. Die werd geopend door de familie Philips en toenmalig burgemeester Van Gijzel. Woonbedrijf heeft bijna 800 woningen gerenoveerd.

Opdracht: interactie tussen bewoners bevorderen. bewoners ontzorgen bij de organisatie van hún feest.

Wat hebben we daarvoor gedaan? Koffieheer Han reed dagen van tevoren al rond in het Philipsdorp om het feest van zondag om te roepen en mensen uit te nodigen. Hij deelde consumptiebonnen uit en snoep voor de kinderen. De Hartendames hebben ook de op maat gemaakte postkaarten verzorgd.
De buurtbewoners zijn ontzorgd door de Hartendames bij de organisatie van het feest.

Resultaat: Blije buurtbewoners, hernieuwde vriendschappen werden gesloten, hoge opkomst.

Act: Koffiedames, de eerste post, catering.

Opdrachtgever: Woonbedrijf

https://youtu.be/kMhbr8Uo3ls