Hartendames

april 30, 2023

Verhalen uit Geldrop

in samenwerking met Gemeente Geldrop-Mierlo via Kunstkwartier
Verhalen ophalen in Geldrop
Koffiedames vertellen de verhalen uit Geldrop door.

De opdracht

Ophalen en verzamelen van verhalen van bewoners. De input wordt gebruikt voor het vervaardigen van een kunstwerk. Bijvangst is het peilen van recreatie gebruik en mogelijke (on)veiligheid van het gebied.
Verhalen uit Geldrop
Verhalen uit Geldrop

De Beleving

Wat hebben we daarvoor gedaan? Bij de fietstunnels langs de Kleine Dommel stonden de Koffiedames met hun mobiel Koffieloket. Het was erg warm en de Koffiedames deelden deze keer koele ijskoffie en verfrissend water uit. De bewoners vertelden hun persoonlijke verhalen en de Koffiedames vatten de kern samen op quote kaartjes.

De Koffiedames waren in touw voor de Gemeente Geldrop-Mierlo voor een inwonersparticipatie project. Kunst in de openbare ruimte met verhalen van bewoners. Echt iets voor de Koffiedames dus! In Geldrop worden fietstunnels langs de Dommel aangepakt en met graffiti kunstwerken verfraaid.

Verweeft en vermaakt is het thema van Geldrop dat alles te maken heeft met de textielhistorie van Geldrop en zal ook het thema van de kunstwerken zijn. In het kunstwerk komen de quotes en kreten van de bewoners terug. Zo verweven ze de historie van toen met de Geldroppenaren van nu.

Het Resultaat

De kaartjes vormden samen een prachtige bloemlezing en zijn een inspiratiebron voor de kunstenaars die aan de slag gingen met een mooi eindontwerp voor de tunnels.