Hartendames, entertainment & catering
Nieuws


Hartendames, entertainment & catering De Koffiedames terug op Strijp!
Revival van bakkie koffie met warme, persoonlijke aandacht

Koffiedames keren terug op Strijp-S

Een herinnering die alle Philips-werknemers van het eerste uur zullen koesteren... Het gerinkel van koppen en lepeltjes en het geurige aroma van verse koffie dat de spoedige opwachting van de koffiedames verried. Wanneer de laatste echte koffiedame verdween van Strijp-S? Wie het weet mag het zeggen. Maar er is goed nieuws: op dinsdag 29 augustus a.s. beleven de Koffiedames hun terugkeer op Strijp-S. Een lofzang op de tijd van toen en het antwoord op de weer toegenomen behoefte aan gezelligheid en warme, persoonlijke aandacht op de werkplek. Zoveel melanges, zoveel smaken. Voor de kwaliteit van de met liefde en zorg gezette koffie steken de Koffiedames hun hand in het vuur. Daarbij wordt een knapperig koekje geserveerd én… een goed verhaal. 

Opzienbarende onthullingen
Van oudsher waren de koffiedames de best geïnformeerde werknemers van het bedrijf, en dat is niet verwonderlijk. Koffiedrinken en gezellig kouten gaan nu eenmaal hand in hand. Dat zal nooit veranderen, dus bereid u maar voor op gewichtige nieuwtjes, spannende ontwikkelingen en opzienbarende onthullingen. Weetjes van toen? U hoeft maar te kikken. Wist u bijvoorbeeld dat de intrede van de koffieautomaat destijds met argusogen werd gevolgd door de koffiedames, die schamperend spraken van een ‘blikken Mien’.

Koffie met scheutje theater 
De koffiekar van weleer heeft plaatsgemaakt voor een mobiele kiosk die halt zal houden op markante plekken op Strijp-S. De Koffiedames vinden interactie belangrijk, wat ook blijkt uit het vraag- en aanbodbord dat tot doel heeft ondernemers en bewoners dichter bij elkaar te brengen.  
Als het weer en de sfeer het toelaten, wordt er niet alleen gekeuveld, maar ook gedanst, gezongen en geacteerd. De Koffiedames noemen dat: koffie met een scheutje theater.
De Koffiedames hechten aan duurzaamheid en wederkerigheid. Daarom zullen ze hun boodschapjes bij voorkeur halen bij Strijpse ondernemers. 
De Koffiedames op The Amsterdam Coffee Festival
De Koffiedames op Amsterdam Coffee Festival

Van vrijdag 10 maart tot en met maandag 12 maart zullen onze Koffiedames te vinden zijn op het Amsterdam Coffee Festival. Dit in samenwerking met Leopold Koffieschool.
Geef je over aan de heerlijke geur van verse koffie en laat je fantasie prikkelen met sterke koffieverhalen. Ze spreken de gasten aan op een manier die harten en deuren opent. Informatief waar nodig, met een grapje en kwinkslag waar kan. De Koffiedames beloven een zuivere koffiebeleving! http://www.amsterdamcoffeefestival.com/HomeDE HARTENDAMES OP STRTFSTVL

STRTFSTVL Showcase 2017

Op 12 en 13 februari 2017 vindt alweer de derde editie plaats van STRTFSTVL Showcase. Ook de Hartendames zullen zich daar presenteren. De Amorosas brengen deze dagen een ware ode aan de liefde. Samen met meer dan honderd andere artiesten uit binnen- en buitenland presenteren dan straattheater, circus, dans, variété en muziek aan een publiek van vertegenwoordigers van festivals, theaters, eventprofs en andere liefhebbers. Kortom een evenement om naar uit te zien.

 

De Amorosas brengen een ode aan de liefde!


De Koffiedames deze zomer ook op Schiphol.
Schiphol bestaat dit jaar 100 jaar. Daarom trakteert het vliegveld de reizigers op bijzonder entertainment tijdens het wachten. De Koffiedames serveren (in opdracht van www.acteurs.nl ) verse filter koffie aan de reizigers. Dit om het wachten te verzachten! De reizigers genieten van een kopje koffie en van koffieklets van de dames. 

 De Koffiedames weer op het Coffee festival!
The Amsterdam Coffee Festival is het evenement waar de innoverende subcultuur van liefhebbers van koffie, thee, chocolade en food beleefd wordt. Dit is een onmisbare ervaring voor koffiekenners, ‘Urban foodies’, belangrijke spelers uit de industrie en natuurlijk ook vele andere belangstellenden. Geniet van de levendige atmosfeer, vol kunst, muziek en positieve energie. Proef fantastische koffie, eet lekker en gezond 'Street Food' en geniet! En dit jaar zijn we er natuurlijk ook weer bij. We gaan samenwerken met www.doppio-espresso.nl
Samen 3 dagen koffie zetten, contacten leggen en nog meer leren over de zo enorm leuke koffie wereld!   Functie van Dè Koffiedame weer in ere hersteld.


De Koffiedames terug op de werkvloer!

Vanwege het 20 jarig bestaan van het bedrijf www.spfbeheer.nl werd op 15 december de functie van Koffiedame weer in ere hersteld. De dames Ina en Tera haalden hun roestvrij stalen koffie karretje weer van zolder. En met vers gezette koffie met gebak betraden ze de werkvloer. Vrolijk zingend alsof ze nooit weg waren geweest. De medewerkers reageerden enthousiast. De koffie werd ingeschonken, melk en suiker toegevoegd en voor de balans zowel links als rechts om geroerd.

Voorheen was dit de dagelijkse routine, om 10 uur verschenen de dames voor hun dagelijkse ronde.Voor iedereen een persoonlijk woord en ook met een prangende vraag kon men bij de dames terecht. Met een dosis humor werden de medewerkers in het zonnetje gezet. Met complimenten vanuit het hart en met liefde gegeven.  Ook hun levensfilosofie deelden ze graag. Wees altijd vriendelijk want wie goed doet, goed ontmoet! “Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd” of “wie de koffie niet eert is het leven niet weert”.

Laten we gaan voor meer persoonlijke aandacht en breng de Koffiedames weer terug op de werkvloer !


Ina en Tera in actie,


Kracht on Tour
Finale Kracht on Tour bezocht door Koningin Maxima
Vreneli Stadelmaier is de winnares van de Joke Smit-prijs 2015. Zij ontving de prijs uit handen van Minister Jet Bussemaker (OCW) tijdens de Grande Finale van KRACHT on Tour in Den Haag.  De Talentfabriek 010 van Mireille van den Berg is de winnaar van de Aanmoedigingsprijs.
Twee jaar lang bezocht minister Jet Bussemaker zes regio's om afspraken te maken over een betere financiële positie van vrouwen. Dat is Kracht on Tour.  Tijdens deze Grande Finale van Kracht on Tour op 27 november 2015 was iedereen welkom om de resultaten van de afgelopen twee jaar en de prijsuitreiking samen te vieren. En natuurlijk was Hare Majesteit Koningin Maxima hier ook bij aanwezig.
Signora Amorosa deelde geluk en liefde uit aan al deze verschillende, enthousiaste en kleurrijke vrouwen die bij deze bijzondere bijeenkomst aanwezig waren. Wat een krachtige en inspirerende energie!
Lees verder. Veel geluk voor al deze krachtige vrouwen!


Groene Top Trein met Max Havelaar.
De Koffiedames op de Groene Top Trein
met Max Havelaar

Op vrijdag 27 november stappen de Koffiedames samen met Max Havelaar op De Groene Top Trein. De Koffiedames gaan koffie serveren aan mensen van organisaties die duurzame, slimme en inspirerende oplossingen hebben om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Dit alles als voorloper op de VN klimaat top die in november begint. 
De koffie die de dames serveren is geheel klimaat neutraal geproduceerd ! Door het opwarmen van de aarde is de koffieteelt in gevaar. Daarom is Max Havelaar de campagne FIKS gestart, Fairtrade in Koffie & schone lucht. Wil je meer weten over deze campagne kijk dan op http://maxhavelaar.nl/…/klimaatactie-fiks-fairtrade-in-koff… 

De groene top trein vertrekt vrijdag 27 november


Den Haag Fairtrade Gemeente
Nederland eerste fairtrade land ter wereld?
Gemeente Den Haag heeft de titel voor fairtrade gemeente ontvangen. Na een jaar hard werken door een klein groepje vrijwilligers is het gelukt om 160 winkels, horeca, bedrijven en organisaties te enthousiasmeren om verschillende Fairtrade producten te gaan verkopen of aanbieden. Den Haag is de 59e Fairtrade Gemeente van Nederland. Wereldwijd zijn er meer dan 1.730.
Tijdens deze presentatie werd het idee geboren om Nederland het eerste fairtrade land ter wereld te maken. Jeltje van Nieuwenhoven Vice-fractievoorzitter van de PvdA riep de Nederlandse minister Ploumen op zich hiervoor in te zetten.
Peter D’Angremond, directeur van Max Havelaar was ook aanwezig. De afgelopen jaren bezocht hij veel koffieplantages in Ethiopië. Hij vertelde over de slechte arbeidsomstandigheden van de boeren. Dat benadrukte nog maar weer eens hoe belangrijk het is dat goed onderzocht wordt waar onze produkten vandaan komen.
De genodigden genoten van heerlijke slow gezette koffie van de Koffiedames en waren onder de indruk van de koffiedik-kijkerij. En of ons land als het eerste fairtrade land ter wereld gaat worden? Dat blijft nog even koffiedik kijken……..

Koffiedames tijdens presentatie Fairtrade Gemeente Den Haag


Signora's Amorosa's over de liefde
De dames hadden het druk met alle nieuwsgierige mensen in de winkelstraat van de Wilde Zee in Antwerpen. Er werden hartverwarmende gesprekjes gevoerd over de liefde en aardbeien met slagroom uitgedeeld.
De Wilde Zee in Antwerpen bestaat uit vijf gezellige winkelstraatjes: de Korte Gasthuisstraat, de Lombardenvest, de Wiegstraat, de Groendalstraat en de Schrijnwerkerstraat. Je vindt er naast kleding ook veel exclusieve delicatessen en lunchzaakjes wat de Wilde Zee tot een prima middagstop maakt.
De Koffiedames schenken BOLAAN original thai koffie
Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven kun je bij de Koffiedames een lekker kopje BOLAAN original thai koffie drinken. Klik hier om de video te bekijken!Hartendames veel gevoel voor smaak tijdens 'Smaakmeesters' Antwerpen
Hartendames hebben veel gevoel en liefde voor smaak. Dit bleek wel uit de belangstelling voor Signora Amorosa's en de Koffiedames tijdens 'Smaakmeesters' een nieuw culinair evenement (van 4 t/m 16 oktober). De dames hadden veel 'bekijks' en vooral veel leuke gesprekken met de bezoekers.

Signora Amorosa's op de Groenplaats in AntwerpenAlle bezoekers van het Stadhuis in Antwerpen op de koffie bij de Koffiedames
Het Stadhuis van Antwerpen bestaat dit jaar 450 jaar. Dankzij deze bijzondere verjaardag serveerden de Koffiedames een heerlijk kopje koffie, vers gemaakt. Op het tweepersoons terras met een kletskopje erbij kwamen de verhalen rond de koffie vanzelf.

Heeft u ooit op het hoogste balkon van het stadhuis gestaan? Bent u al eens in de kelder geweest? Of wil u voor het eerst 't Schoon Verdiep van dichtbij zien? Het stadhuis van Antwerpen zet een jaar lang de deuren open voor u naar aanleiding van de 450ste verjaardag. klik hier voor meer informatie


Ecolien en Durabella als groene gastvrouwen aanwezig op energie festival Essent


Een familiedag vol snufjes en weetjes

Ecolien en Durabella openen samen met directeuren van Essent en Quest het festival openen!
Essent vindt het belangrijk om kinderen energiebewust op te voeden. Yvette Teeuwissen, die het festival namens Essent organiseert, sluit zich hier volledig bij aan. ‘Eén druk op de knop en het licht gaat aan, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar er schuilt meer achter deze handeling. Om ze bewust te leren omgaan met energie, is het goed kinderen hierin inzicht te geven.’ Op het festival kunnen kinderen allerlei leerzame, wetenschappelijke proefjes uitvoeren, waarbij energie een centrale rol speelt. Voor volwassenen is er een boeiende presentatie en een test in het kader van ‘Quest test Nederland

Kom gezellig langs en experimenteer
Essent en Quest gaan experimenteren met situaties die de kinderen aan den lijve ondervinden. Ze kunnen stroom uit aardappels opwekken of zelf haargel maken. Volgens Thomas Hendriks, hoofdredacteur van Quest, is het ontzettend belangrijk dat je kinderen al op jonge leeftijd aanmoedigt om zich af te vragen hoe iets werkt en waarom iets gebeurt. ‘Als je daar vroeg mee begint, stimuleer je de ontwikkeling van technische vaardigheden. En we weten allemaal hoe belangrijk dat is voor onze toekomst.’

Voor een groenere wereld!


Ecolien & Durabella in actie voor het Plug-in Paviljoen
Afgelopen week kregen onze duurzame dames een mail met daarin de oproep om als bewoners van Strijp-S deel te nemen aan de bouw van het 
Plug-in Paviljoen op Strijp-S:

"Als bewoners bouwen we ons eigen Plug-in Paviljoen. Een leuke en inspirerende ontmoetingsplek op Strijp-S voor iedereen! Alle hulp is welkom: 'handjes', een donatie of gebruikte spullen voor de inrichting.
Nieuwsgierig? Kom zondag a.s. tijdens de Feel Good Market een kijkje nemen en praat met de bouwers.
Hoe maken we Strijp-S nog aantrekkelijker voor onszelf (bewoners, ondernemers, winkeliers), maar ook voor mensen van buitenaf? We bouwen ons eigen Plug-in Paviljoen! Een plek om te ontmoeten, ontdekken en verbinden. Een plek om te brainstormen, creëren en exposeren. Een plek voor culturele, sociale, maatschappelijke en creatieve initiatieven. 

Vele handen maken ligt werk en iedere euro brengt ons dichter bij ons einddoel: een leuke ontmoetingsplek op Strijp-S voor iedereen!

Ook zondag gaan we klussen én dan is de Feel Good Market! De ideale plek om aan heel Eindhoven te showen wat we aan het maken zijn! Misschien worden zij ook wel enthousiast en vinden ze het leuk om wat mee te helpen of wat te doneren. Het is allemaal behoorlijk low-budget en we moeten de hele zaak ook nog inrichten. Alle tweedehands meubeltjes e.d. zijn daarom welkom."

Dat is natuurlijk koren op onze duurzame molen. Aanstaande zondag gaan Ecolien en Durabella hun duurzame hart cvolledig inzetten voor het Plug-in Paviljoen! Hoe? Met veel humor en een vleugje flair gaan ze je overhalen om de sevieskast leeg te halen, die oude stoelen van de zolder te halen en de pot te spekken voor de nodige potten verf. Doe je mee? Een directe bijdrage mag ook, kijk maar eens naar de mogelijkheden op de crowdfunding pagina: https://www.4just1.com/project/625

Koffiedames op pad voor Simon Lévelt
Zaterdag 24 mei waren de Koffiedames in opdracht van www.lachendelama.nl op de koffie bij Simon Lévelt te Haarlem. Daar zijn 2 vestigingen van deze winkelketen. En dus bewandelde de dames het centrum om het winkelende publiek van het heerlijk vers gezette zwarte goud te voorzien!

 

De tafelgasten luisterden gefascineerd naar hun zielen ronselen die te lezen waren uit hun persoonlijke koffiedik. Maar naast het lezen van de resten van de koffie is er nog veel meer mogelijk. Zo kregen de dames zelf ook een goede tip, plaats de dik onderin de koelkast en vieze geurtjes verdwijnen als vers gezette koffie in de morgen.   

Die dag presenteerde de dames ook voor de eerste keer hun vers gemaakte schort compleet met logo en naam van de opdrachtgever. Dit is een hele pakkende manier op je bedrijf extra sterk onder de aandacht te brengen op een evenement! En dat is zeker geen sterk koffie verhaal!   Simon Lvelt


Koffiezakken voor duurzame ontwerpen
Al een tijdje verzamelen de Koffiedames lege koffiezakken. Van oude gebruikte jute zakken waar de bonen in vervoerd worden tot aan de foliezakken waar de gebrande bonen in worden verpakt en verkocht.
We zijn daarmee begonnen toen we het project "duurzame Dames" startten. Het leek ons wel zo logisch om de kostuums en de tafel voor een nieuwe, duurzame, act van gebruikte materialen te maken.
Eén van de eerste spullen die we bemachtigden waren lege koffiezakken. Deze zakken kregen we van de firma Italian Coffee Handbags; zij maken prachtige tassen van gebruikte foliezakken. Een groot deel van het materiaal hebben we gebruikt om de tafelbladen te bekleden die we voor de Koffiedames gebruiken, mooi op kleur uitgezocht. Ook vind je ze terug in de kostuums.
Een flink gedeelte van de zakken hebben we nog niet kunnen gebruiken. Deels vanwege de kleur maar ook omdat we het gevoel hebben dat er nog veel meer van gemaakt kan worden.
Gelukkig vonden we Lucie Jansen bereid om met ons mee te denken en op haar manier naar de zakken te kijken. Lucie is een vormgever uit Eindhoven die voor productie bedrijven ontwerpt met hun eigen restmateriaal. Vanuit de behoefte en bewustwording over duurzaamheid, is er de vraag,” wat kan ik doen met mijn restmateriaal”. Haar antwoord: mooie nieuwe producten maken.

Zelf zijn we helemaal weg van haar kroonluchters van pet-flessen. We zijn dan ook erg benieuwd wat ze van de koffiezakken gaat maken. De eerste ideeën worden al getest. 
 
Wil je meer weten over Lucie en haar ontwerpen? Kijk op www.luciejansen.nl
Heb je zelf nog lege koffiezakken of andere koffie-gerelateerde producten? Stuur even een bericht via Facebook of het contactformulier en we nemen contact met je op.
De Koffiedames komen koffiedik kijken bij opening winkelcentrum " De nieuwe S "
Onze Koffiedames schenken heerlijke fairtrade koffie bij opening nieuw winkelcentrum in Sleeuwijk. Na anderhalf jaar bouwen is het winkelcentrum www.denieuwes.nl  klaar. Stijlvolle architectuur en authentieke charme zorgen voor een gemoedelijk, gezellig en levendig winkelgebied voor ondernemers en publiek.
De dames kijken koffiedik en vertellen sterke koffieverhalen.
Ze zijn aanwezig van 13.00-16.00 uur.  
De Koffiedames op het Amsterdam Coffee Festival
De aanwezigheid van de Koffiedames op het www.amsterdamcoffeefestival.nl  is niet onopgemerkt gebleven. De reacties waren enorm positief en de presentatie is zeker tientallen keren op de foto gezet.  De beurs was voor ons een groot succes. De Dames legden veel nieuwe contacten en ontmoetten veel leuke inspirerende koffiefreaks. Met allerlei manieren van koffiezetten maakten wij kennis. Maar wij houden het toch bij het ouderwetse, wat overigens ook erg hip is, van slow koffie zetten. Volgend jaar vindt het Festival weer plaats. In plaats van twee dagen duurt het koffiefestijn dan drie dagen. De Koffiedames zijn er natuurlijk weer bij!

The day after zijn we naar de eerste vertoning van de film afilmaboutcoffee geweest. De film gaat over... koffie. Over de mensen die nodig zijn om specialty coffee te produceren, selecteren, branden, zetten en serveren. De film vertelt op allerlei manieren het verhaal achter de mensen van dit product, waar we dagelijks zo mee zijn verbonden.  Een bijzonder moment in de film was de scene hoe de boeren genieten van hun eerste kopje koffie! Een opsteker voor ons, dat het nog duidelijker werd, hoe belangrijk het is dat ons bedrijf de koffie eerlijk inkoopt en dat de boeren uiteindelijk een goede prijs voor hun product krijgen.De Koffiedames Claire en Wanda deden, dankzij deze film,  meer inspiratie op voor onze opvallende koffieschenkerij. De film is een echte aanrader en  vanaf juni te zien in LAB111 Amsterdam.

Citaat van Producent Brandon Loper: "No matter the quality of your cup, people who love coffee, love it. Coffee is about people, and people are what I'm interested in ultimately." Koffiedame onder een boom van koffiebekers met pakkende teksten!Signora Amorosa serveert op 11 augustus zalige zoete aardbeien op Summer Moods Festival!
Op zondag 2 juni a.s. organiseren Seats2meetStrijpS & www.starlicious.nl het spetterende Family Festival: ‘Summer Moods’. Een programma vol entertainment, workshops, gezellige kraampjes en een stadspicknick om het begin van de zomer te vieren! En ook wij zijn daar natuurlijk bij met onze Aardbei-o-Sofie. Het leven is als een Aardbei, kleurrijk, kwetsbaar, verleidelijk en sappig. Vanaf 12.00 uur wordt er aan de bezoekers een (inter)actief programma geboden waarin zowel jonge als volwassen bezoekers zich kunnen uitleven. Er worden workshops aangeboden: bijv. pizza bakken met www.puurgianni.nl en koeien pimpen, entertainment zoals een springkussen, schmink, clownerie en standhouders met diverse heerlijkheden en originele (familie)producten.   Vanaf heden wordt het festival actief gepromoot op o.a. Social Media, regionaal nieuws en d.m.v. een flyer. Bezoekers wordt gevraagd zich van te voren aan te melden, het is uiteraard ook nog mogelijk om zich op de dag zelf aan te melden. Bezoekers krijgen een leuke ‘picknicktas’ van de organisatie, presentje en een (workshop)kortingsbon bij binnenkomst.   Er hebben zich al verschillende stand- en workshophouders zich aangemeld. Wij zijn echter op zoek naar meer!! Heb jij een leuk/lekker product, een origineel idee voor een workshop of kan jij iets betekenen op het gebied van entertainment…laat het ons weten!

 

Laat je verleiden.....!Valentijnsdag in het Amphia Ziekenhuis

Een zakje geluk. Dat kan iedereen gebruiken. Op maandag 14 februari, Valentijnsdag, verraste Amphia patiënten en medewerkers met een beetje extra aandacht. Lakeien ontvingen de bezoekers bij de ingang met een kleine talisman, patiënten kregen ontbijt op een speciale placemat en een indrukwekkende Hartendame schreed door de gangen met een hart vol liefde en een ‘tafel’ vol snoepgoed.

Om haar verschijning kun je niet heen. Ze draagt een koninklijke jurk en heeft heupen als bijzettafeltjes. Letterlijk! Ze draagt van alles met zich mee: gedichtjes, hartensnoepjes – voor nog meer liefde-, pepermuntjes -voor frisse gedachten- en magische vlindertjes die, eenmaal in je buik, uiteenspatten tot duizenden kleine vlindertjes. Voor altijd.

“Heb jij wel iets aan je vrouw gegeven voor Valentijnsdag?”, vraagt de Hartendame aan een passerende medewerker. Hij schudt zijn hoofd. “Ik ga je redden.” Met veel liefde en aandacht vult ze ‘een zakje geluk’ voor hem. Even verderop, in de ontvangsthal, zit een ouder echtpaar. Ze blijken al ruim veertig jaar getrouwd en nog steeds gek op elkaar. De dame geeft hen een gedichtje. ‘Om voor te dragen op een mooi moment’.

Valentijnsdag in het Amphia Ziekenhuis


Hartendames   Strijp-S   Torenallee 26-28   55617 BD Eindhoven   T 040 2571475   M 06 54740618   info@hartendames.nl
Home acts food concepts